top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Вечеря навън!


Източник: www.yellowtrace.com.au

Тази статия ще бъде по-празнична! Ще ви разходя в избрани от мен ресторанти от различни краища на света. Преценката и изборът ми са изцяло въз основа на техния интериор, но силно се надявам храната и напитките, които се предлагат в тях, успешно да допълват интериора.

При всички тях дизайнът умело постига приятна атмосфера, усещане за уют и релакс. Комбинацията от използвани цветове, количество светлина и обзавеждане е оптимална, не натоварва сетивата, а напротив приканва и предразполага. Като част от интериора при повечето от тях е използвана растителност под различна форма, което намирам за изящно и красиво допълнение към обстановката.


Насладете се на разходката :)


Първият ресторант е от Гринуич, Лондон. Успешен контраст и много светлина.

Източник: www.archlovin.com

Източник: www.archlovin.com

Следва ресторант, който се намира в Бруклин, Ню Йорк. Мекота и удобство.

Източник: www.dezeen.com

Продължавам с един вегатариански ресторант отново в Лондон. Красив акцент са стволовете на брези, разположени между масите, в комбинация с ефектно осветяване.

Източник: www.designweek.co.uk

А сега ви представям новооткрит турски ресторант в руския град Ростов на Дон. Комбинирани са салони с различни цветови комбинации. Модерна визия с детайли на Ориента.


Източник: www.archdaily.com

Източник: www.archdaily.com
Източник: www.archdaily.com

Тук се усеща плаж, море, ваканция. Ресторантът е в Маями, Флорида.

Източник: www.dezeen.com

Това пък е винарна в Нова Зеландия. Впечатляващ декор на тавана.

Източник: www.trendsideas.com

Следва интериор, разработен и фокусиран около цъфнало дърво, което недвусмислено заявява, че това е японски ресторант. Намира се в Монтреал, Канада.

Източник: www.yellowtrace.com.au

За финал ще ви покажа и разкажа за първия в Европа подводен ресторант Under, открит тази година на крайбрежието на Норвегия. Необичайната архитектура (по проект на Snohetta), вече го превърна в забележителност. Наполовина потопен в морето, дълъг 34 метра, достигащ морското дъно на 5 метра дълбочина. Уникалното за ресторанта е, че той функционира и като център за наблюдение и изследване на живота на морските обитатели. Изпълнението на строежа предполага той напълно да се интегрира в заобикалящата го среда и да се превърна в изкуствен риф, а неговите бетонови стени да станат дом за различни миди, водорасли и т.н.


Източник: www.snohetta.com

Източник: www.snohetta.com

Източник: www.snohetta.com

Източник: www.snohetta.com

Преди да се разделим ви желая много приятни мигове споделени с приятна компания на някое приятно място! Бон апети и наздраве!:)


59 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page