• Цвета Гарванска

Морско - Средиземноморско


Този проект е за преустройство на стара къща в кв. Горна баня, която се ползва и ще се ползва като вила за уикендите през топлите месеци на годината от две семейства. По желание на клиентите темата на проекта е Средиземноморска.


Ето така изглежда къщата преди ремонта:

А това беше нейното разпределение:


Новото разпределение включва удължаване на верандата, изграждане на навес и вътрешно преустройство, в това число смяна на ел.инсталацията, вкарване на вода и канал в къщата, както и инсталиране на пречиствателна станция. Беше изпълнен и цялостен ремонт на покрива. Единственото, което решихме да запазим е дюшемето, тъй като бе здраво. Надявам се, че след професионално изпълнено циклене, то ще възвърне приятния си дървесен рисунък и ще се впише успешно в интериора.

При подготовка на новото разпределение беше важно да се осигури място за голяма маса на открито, където всички ползватели да се събират и да се наслаждават на тишината, чистия въздух и прекрасния двор, пълен с плодови дръвчета. Необходимо бе, също така, да се обособи кухня вътре в къщата, както и кът с барбекю отвън на верандата, който да улеснява домакините при обслужване на трапезата. Изграждането на тоалетна с двоен умивалник и отделно помещение за баня беше оптимален вариант предвид броя на хората, които ще ги ползват.

Прилагам проекта на новото разпределение и на източната фасада, която ще се превърна в красивото лице на къщата.

Следва и проекта на дизайна в детайли, със слайд за всяко едно от помещенията.

След завършване на ремонта ще добавя снимки отвън и отвътре на къщата. Стискайте палци за успешното приключване на проекта!:)


132 views0 comments

Recent Posts

See All
 

Your details were sent successfully!

Pencils