top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Офиси за чудо и приказ!


Източник: www.officesnapshots.com

Харесвате ли вашето работно място? Много бих искала да знам отговора на този въпрос. Надявам се повечето от вас казват "Да!", защото една от причините да прекрачвате прага му с удоволствие и усмивка е именно вида и дизайна на офиса, където работите.


Днес ще хвърлим поглед към офиси от различни части на света, но по-специално към офисите, където дизайнът създава красива среда, както и атмосфера, свободна от стрес и напрежение, предразполагаща към концентрация и добра ефективност. Такъв тип пространства са пространствата, които носят приятно усещане и служителите са щастливи да прекарват часовете си работно време там.


Започвам с две снимки от офис на рекламна агенция в Брюксел. Сградата е на повече от 100 години, наскоро реновирана, изпълнена със светлина и въздух.

Източник: www.dezeen.com

Отделянето на работните места е много деликатно - посредством бели ресни.

Източник: www.dezeen.com

В офиса на Space 10 (изследователска лаборатория на Икеа) работните места са отделени с частични стъклени прегради в тъмна рамка, с което освен визуално отделяне се постига и чувство на уединение у самия служител. Между другото т.нар. open space площи (големи пространства без прегради, в което се разпределят бюра, места за срещи и др.) се оказаха недотам сполучлив дизайн, колкото се очакваше. Затова е и налице търсене и прилагане на други решения при разпределянето на офис площите.

Източник: www.spaconandx.com

А в този слънчев офис в Майорка работните места са в отделни помещения, но за целта са използвани стъклени прегради от под до таван, без да се ползват щори и завеси, благодарение на което светлината преминава свободно в пространството.

Източник: www.lejarraga.com

Следващите две снимки са от офиса на Airbnb в Токио, които носят усещане за топлина, спокойствие и уют :)

Източник: www.designboom.com

Източник: www.designboom.com

Следват няколко примерни зали за срещи. Както сами ще забележите, обособяването на тези пространства се изпълнява по най-различен начин, дори посредством само на завеси.

Източник: www.dezeen.com

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.dezeen.com

Източник: www.yellowtrace.com.au

И една нестандартна, и дръзка идея - зала за срещи в басейн, осъществена за Киевската компания Banda Agency. Честно казано вида на тази снимка ме развеселява. Ако това е била целта на дизайна, справили са се перфектно :)

Източник: www.officelovin.com

А по този начин изглеждат и местата за почивка и хапване в някои от офисите, които подбрах.

Източник: www.spaconandx.com

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.archdaily.com

Последните години е модерно обособяването на места в офиса за спорт и забавление, каквито ще видите долу в снимките. За радост тази практика навлиза и в България.

Източник: www.officelovin.com

Източник: www.glassdoor.com

Източник: www.gizmodo.com

За финал пожелавам на всички да намерят своето красиво и уютно място, което да припознаят и с желание да посещават!67 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page