top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

До Операта


Изпълнението на този проект ми донесе истинско удоволетворение от професионална гледна точка. Нека ви разкажа.

Клиентът, чиято работа беше свързана с дълги престои в чужбина, се познаваше със съпруга ми, който преди 6-7 години беше ремонтирал основно друг негов имот и сега се обръщаше отново към нас, но този път желаеше да осъществим целия пакет от дейности: проектиране, ремонт, обзавеждане и т.н., докато той отсъстваше. Важно условие за бързото (по-малко от 6 месеца) и успешно приключване на проекта беше абсолютното доверие, което ни гласува клиента, за което съм изключителна благодарна.

Апартаментът, разположен в кооперация на емблематично място в центъра на столицата, беше в много лошо състояние и се нуждаеше от цялостен ремонт. Сами ще се убедите в това от снимките, които направих преди да започнат строителните дейности.











Вътрешното разпределение на жилището бе променено и съобразено с нуждите на клиента, както и с изискванията за функционалност, ергономия и естетика. На площ от 80 кв.м. намериха място голяма дневна с кухня и трапезария, спалня, кабинет, баня с тоалетна, отделно тоалетна с мокро помещение и входно антре.

Съществуващо разпределение
Ново разпределение


Още при първата ни среща клиентът беше споделил желанието си новият му дом да бъде светъл, балансиран цветово с по-скоро минималистичен дизайн, така че да се постигне приятното усещане на чисто и просторно жилище. Друго негово изискване беше да се постави в дневната изображение на дръвчета с вишнев цвят или т.нар. "сакура". Ето и нещо интересно: съзерцаването на тези цъфнали градини се нарича "ханами" и в Страната на изгряващото слънце е на особена почит. Дори работодателите там пускат работниците в отпуск, за да могат да станат част от този ритуал. :)


Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов

Фото: Явор Стефанов


282 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Мекота и уют

Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page