top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Isn't it?


Източник: decorfacil.com

Надявам се и вашият отговор да е: Yes, it is!

Всъщност не ми се искаше заглавието да е „Бетонът ...нещо си“ и затова си позволих тази закачка с надписа от бетонната стена на снимката.


Сега по темата.


Бетонът се наложи трайно в интериора и можете да го откриете в голяма част от проектите, създадени през последните 2-3 години. Присъства под всякаква форма: под, стени, таван, открити конструктивни елементи, мивки, пейки, маси, осветителни тела, аксесоари и т.н. Много популярен е и при изпълнението на фасади и екстериорни елементи. Предпочитан е от феновете на индустриалния стил.


При полагането на бетон, той може да бъде третиран по различен начин: боя/лак, полиране, гравиране. Ефектите, които се постигат са изключително разнообразни. Когато се ползва за под и се полира, може да се обработи с противоплъзгащо покритие, за да няма инциденти и да се чувствате спокойни. Цената му в сравнение с естествения камък е по-ниска, а е с добри устойчивост, здравина и визия.


Друга възможност дават имитиращите бетон продукти. Предлагат се тапети, мазилки и плочи, с които също може да постигнете ефекта на бетоновото покритие.


При строежа на къщата с мъжа ми решихме да експериментираме: лакирахме таван, за който бяхме решили да остане на бетон, нанесохме по стени мазилка, т.нар. арт бетон, която също третирахме с лак. Доволни сме от резултатите, а вие преценете от двете снимки по-долу, на които се виждат малко от бетонните елементи.


Снимка: Лилия Николова

Снимка: Лилия Николова

Който го харесва, нека бъде смел и да опита.


Който се колебае, нека разгледа галерията от снимки по-долу и да реши.


Избрах такива, в които бетонът присъства и като бетон, и като имитация.


Източник: archdaily.com

Източник: dezeen.com

Източник: pinterest.com

Източник: dezeen.com

Източник: archdaily.com

Източник: archdaily.com

Източник: mivinteriores.com

Успех, приятели!


39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page