top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Гардеробът.

Актуализирано: 14.10.2018 г.


Източник: interior.ru

Думата "гардероб" произлиза от френски език: garder — пазя, съхранявам, и robe — рокля, дреха. Звучи строго и скучно. Трябва да си признаем, че повечето от нас свързват думата гардероб с недотам приятни дейности като подреждане, смяна зимни-летни дрехи, гладене и тем подобни. Рядко някой ще ти каже: "Ела да ми видиш гардероба!". Изключвам хората, които биват обгрижвани от един куп домашни помощници и нямат ни най-малка представа колко усилия изисква добрият вид на гардероба им.



Източник: archiexpo.com

Разбира се, не всичко зависи от нас. Друго важно условие е вътрешното разпределение да е съобразно нашите нужди. За тази цел, когато избирате или правите поръчка на гардероб, първо си дайте сметка какви и колко дрехи (пребройте ги!) предимно носите (тениски, блузи, ризи, сака, пуловери, суитчъри, джинси, панталони и т.н.), как бихте искали да ги съхранявате (сгънати, на закачалка), какво предпочитате да бъде прибрано в чекмедже или кутия (бельо, чорапи), ще трябва ли да подсигурите място за спално бельо, завивки, както и за обувки, чанти и др. тип аксесоари. Важно е да знаете отговорите на тези въпроси, за да имате ясна представа какво точно търсите. Това ще помогне да не се губите в многообразието от предлагани мебели и да не стигате до покупки на стоки, които няма да задоволят вашите нужди и към които впоследствие трябва да се нагаждате. Мисля, че всеки е правил подобни покупки и усещането не е никак приятно.

Тук е мястото да спомена и за изключителното разнообразие от механизми за изпълнение на вътрешното разпределение на гардероби и дрешници, които дават много възможности, но и оскъпяват крайната стойност. И все пак, когато правите такава покупка, не икономисвайте. Гардероб се ползва дълго, понякога - цял живот.


Подбрах снимки на няколко варианта на "пазачите на дрехи".


Класическа визия на вграден гардероб

Източник: verocotrel.fr

Модерна визия на вграден гардероб


Източник: bagoesteak.com

Дрешник


Източник: archiproducts.com

Източник: deco.journaldesfemmes.com

Открит гардероб


Източник: planete-deco.fr

Източник: pinterest.com

Полуоткрит гардероб


Източник: maisonapart.com

Източник: people.com

Източник: pinterest.com

В заключение ще си позволя един коментар, тъй като имам личен опит с всички тези видове гардероби. Вградените вършат чудесна работа, скриват всичко и лесно се вписват в интериора. Напълно отворените дрешници са за хора, които имат скромен набор от дрехи. В противен случай картинката не е приятна за окото. Друг фактор е прахта, която в случая пада директно върху дрехите и ако имате дрехи, които обличате рядко, то тях трябва да скриете някъде или да изтупвате или прахосмучете поне веднъж месечно.


Ако нямате пространство да отделите дрешник в отделно помещение, може да помислите и за полуоткрития вариант на гардероб. Красив акцент би била плътната завеса, за която предвидете поне 1,75 набор, за да стои добре във всякаква позиция. Друг вариант са любимите ми жалузни врати, които позволяват на дрехите да "дишат", когато дълго време отстъствате или просто ги прибирате леко влажни от простора.


С усмивка и намигване публикувам следващите снимки. Тези модерни решения се предлагат на доста висока цена!Но ако ви допада, защо не?!


Източник: futononline.de

Източник: goodform.ch

Източник: etsy.com

:):):)
















81 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page