top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Сядаме на масата


Източник: www.stylemepretty.com

Трапезарията е любимо място, където се събираме, говорим и обсъждаме всякакви теми, хапваме, посрещаме гостите си, веселим се и т.н. Ние вкъщи, например, много обичаме дългите обеди в почивните и празнични дни. Винаги сядаме на масата с приповдигнато настроение и се наслаждаваме на споделените моменти без да бързаме. Точно заради това ще обърна заслужено внимание на трапезарията и ще покажа различни варианти - и като стилистика, и като функционалност.

Обичайно тя е част от кухнята или дневната и в по-редки случаи е отделена като самостоятелно помещение. За разлика от 80-те и 90-те години, когато гостите обичайно се посрещаха на ниската холна мебел, в последните години хората оцениха необходимостта и най-вече удобството да обособят трапезария и да се хранят на висока маса и столове за хранене.

Източник: www.pinterest.com

За любителите на светлите тонове избрах следващите две трапезарии. Признавам, че те изглеждат някак твърде стерилни за места, където се очаква да се сервира не само чай с бисквитки, а така също сготвена храна и всякакви разноцветни напитки. Аз лично не бих издържала дълго на такова изпитание :)

Източник: www.dezeen.com
Източник: www.pinterest.com

Когато говорим за бяла мабел, тук е мястото да споделя един от популярните модели на маси - масата Tulip (Лале), част от цяла серия маси и столове. Вижте ги в снимката, която направих от The Design Book. Дизайнът датира от 1955 г. и е все още актуален. С една дума - Класика! Избрах и две очарователни кухни с участие на високата бяла маса.



Източник: www.roomfortuesday.com

Източник: www.pinterest.com

А също толкова модерно в момента е смесването на различни модели столове около една маса. Това би било сполучлива комбинация, ако цялостният дизайн на пространството го позволява и, разбира се, е по вкуса на ползвателите.

Източник: www.theinteriorsaddict.com

Източник: www.pinterest.com

В някои случаи е достатъчно и само един стол да е различен, и като материал, и като цвят, за да се постигне умело акцентиране.

Източник: www.stylecurator.com.au

Източник: www.dezeen.com

Още докато говорим за столове, бързам да ви покажа любимо мое решение при изпълнението на трапезарията. Това е пейката в комбинация с няколко стола. Любима ми е, защото осигурява място за повече хора, особено подходяща е за деца и изпълнена по правилния начин може да бъде достатъчно удобна за човек да прекара няколко часа седнал на нея. Ето какво имам предвид:


Източник: www.pinterest.com

И по-семпъл вариант на пейка. Тук удобството е за сметка на функционалността - при нужда може да се прибере под масата:

Източник: www.pinterest.com

А тук решението е комплексно.

Източник: www.pinterest.com

А понякога всички се нареждаме около кухненския остров, което в случая на тази кухня с трапезария се е получило изключително добре.

Източник: www.archdaily.com

Следват няколко нестандартни, но оригинални решения за малки жилища и за максимум двама ползватели :)

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.design-milk.com

Финалът е за нещо минималистично - модерна и стилна визия от Австралия.

Източник: www.archdaily.com

Бон апети и наздраве!






719 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page