top of page
Търсене
  • Снимка на автораЦвета Гарванска

Таванът - бял или цветен?


Източник: www.divisare.com

Белият таван сме го приели като норма и дори не се замисляме за вариант, при който той би изглеждал по друг начин, изпълнен в цвят. За мен също тази идея звучи доста предизвикателно и истински бих се радвала да я реализирам в някой от следващите ми проекти. И не, няма нищо лошо в белия таван, просто е добре да знаем за една по-нестандартна възможност да завършим интериора (ако той ни позволява) по красив начин.


Източник: www.thesefourwallsblog.com

Следват идеи за трапезарията - в първите два контрастите са силни и създават драматичен завършек, в третия - са пастелни и ненатрапчиви.

Източник: www.pinterest.com
Източник: www.pinterest.com
Източник: www.pinterest.com

Таванът в тази спалня е пореден пример колко ефектна е комбинацията между тъмния цвят и различните гипсовите орнаменти.

Източник: www.yellowtrace.com.au

Източник: www.yellowtrace.com.au

Детската стая също предоставя поле за изява. Там таваните може да се облекат с тапети с весели мотиви или да се избере цвят, който да кореспондира на част от интериора или както на долната снимка - със спалното бельо.

Източник: www.decoist.com

Източник: www.housebeautiful.com

А в следващите две изображения изборът за един и същ цвят на стените и тавана създава приятна и уютна атмосфера. Този вариант е често срещан в моята практика. Обичайно се избира светъл цвят, който се полага на стените и таваните в едно или няколко помещения, а в някои случаи - и в цялото жилище.

Източник: www.housebeautiful.com
Източник: www.pinterest.com

Решението за един цвят на тавана и плочките при тази баня умело подсилва ефекта на стенното покритие и го прави по-въздействащо и наситено - точно както любимите ни кафе и шоколад!

Източник: www.housebeautiful.com


А за финал избрах един офис в Мадрид, където зонирането е изпълнено по цвят на таваните, а в общите пространства - и на стените.

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.archdaily.com

Източник: www.archdaily.com

Май стана доста цветно! :)


Тук е мястото да дам един съвет - бъдете внимателни с цветовете в интериора, премисляйте и вземайте предвид всички цветове и шарки в дома ви преди да се впуснете да избирате. Традиционно ние, българите, предпочитаме интериори, натоварени с много цвят, шарки, различни по стил мебели, килими, текстил, картини и т.н. Домовете са ни заляти от богата по количество покъщнина като голяма част от нея стои на показ в така любимите ни витрини, т.е. още цвят и шарки. Всичко това понякога ни изморява и ни създава усещане за безпорядък, а какво остава да допълним картинката и с цветни тавани. Затова винаги първо оформете цялостната концепция и тогава действайте! Успех! :)

516 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


Home: GetSubscribers_Widget

Абонирай се!

Your details were sent successfully!

Pencils
Home: Contact
bottom of page